Z tym sprzętem gastronomicznym oszczędzisz swój czas. Co wybrać?

urządzenia gastronomiczne

Nowoczesne urządzenia gastronomiczne nie tylko pozwalają na prostsze przygotowywanie potraw, ale również oszczędzają czas na ich szykowaniu. Jakie sprzęty warto wziąć pod uwagę przy wyposażaniu restauracji, firmy cateringowej czy stołówki? Oto 5 typów urządzeń, które będą bardzo pomocne!

Dobór właściwych urządzeń gastronomicznych ma bardzo duże znaczenie, stąd też wiele osób, które dopiero rozpoczyna swoją działalność w tej branży, zadaje sobie pytanie – co kupić? Sklep internetowy hybryda-gastro.pl służy wtedy fachową pomocą, doradzając w doborze odpowiednich urządzeń, z którymi każdy lokal może działać jeszcze efektywniej. Co warto kupić?

Piec konwekcyjno-parowy

Jednym z najczęściej kupowanych nowoczesnych urządzeń gastronomicznych jest obecnie piec konwekcyjno-parowy. Czym dokładnie charakteryzuje się tego typu sprzęt? Piece konwekcyjno-parowe wykorzystują dwa zjawiska, a mianowicie konwekcję, czyli poruszanie się ciepłego powietrza, a także parę. Razem pozwalają one na pieczenie dań z naciskiem na ich wyjątkową soczystość, ponieważ para zapobiega wtedy ich nadmiernemu wysuszeniu.

Piece tego typu są urządzeniami elektrycznymi, które są bardzo proste w obsłudze. Mogą one piec dania w różnych temperaturach oraz podtrzymywać ich ciepłotę według ustawień na panelu sterowania.

Zmywarka kapturowa

By zmywanie było jeszcze prostsze, warto zdecydować się na zakup zmywarki gastronomicznej. Wśród urządzeń, które pozwalają na błyskawiczne umycie naczyń, znajdują się zmywarki kapturowe.

Kapturowa zmywarka gastronomiczna cechuje się konstrukcją pozwalającą na bardzo łatwe umieszczenie w niej brudnych naczyń w koszu. Następnie kosz nakrywa się kapturem i uruchamia program. Już po paru minutach naczynia mogą być czyste i gotowe do użycia.

Zmywarki do garnków

Poza zmywarką kapturową do lokalu gastronomicznego można wybrać także dedykowane zmywarki do garnków. Dzięki swojej konstrukcji doskonale nadają się do zmywania dużych naczyń.

Piec do pizzy

Gdy w lokalu ma być serwowana pizza, warto zdecydować się na zakupienie nowoczesnego pieca do jej pieczenia. W tym celu często kupowane są dzisiaj piece gazowe oraz piece elektryczne do pizzy, które nie wymagają dokładania drewna i usuwania popiołu. To powoduje, że są bardzo proste w obsłudze i efektywne w działaniu.

Szafy chłodnicze

W lokalu gastronomicznym niezbędne będą także urządzenia służące do przechowywania surowców i gotowych dań w niskiej temperaturze. Wówczas można zastosować szafy chłodnicze z przeszklonymi drzwiami. Taka konstrukcja powoduje, że można łatwo sprawdzać ich zawartość bez ich otwierania, co oszczędza czas i energię.


HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK

https://hybryda-gastro.pl
TEL: 32 418-72-55
E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl

NIP: 6312312497, REGON: 241677598
ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice